Wat behandelt BrainActivity

Wie hebben de praktijk bezocht?

Mensen (van 8 tot 70) die te kampen hebben met klachten op het gebied van gedachten en emoties. Of als gevolg van langdurige stress, een burn-out, aandacht- en concentratieproblemen of depressie. Maar ook leidinggevenden, werknemers, sporters, musici, kunstenaars, fotografen en ballerina's die afhankelijk zijn van hun talent, dat door enige reden sterk verminderd is.


Prestatiedruk, motivatieproblemen, het 'zwarte gat' na een succesvolle carrière, plankenkoorts, mentale roofbouw zijn, naast bovengenoemde klachten, hulpvragen waarvoor men bij BrainActivity een oplossing vindt. 


Zij die willen leren hoe je optimaal kunt functioneren, overeind blijft in tijden van stress, mentaal weerbaar bent tijdens zware omstandigheden, weer terugveert na een psychische klap. Of gezondheidsklachten vanwege een verminderde psychische conditie of psychologische druk willen voorkomen of verhelpen. 

Aandoeningen en klachten:

 • - Burn-out of overspanning 
 • - Examenstress, plankenkoorts, faalangst
 • - Depressie, lusteloosheid en dysthyme stoornis
 • - Astma
 • - Post-traumatische stress 
 • - Stressgerelateerde gezondheidsklachten (hyperventilatie, hoge bloeddruk, vastzittende spieren, hoofdpijn, migraine, hartkloppingen)
 • - Slapeloosheid of juist veel slapen
 • - Overgewicht of ondergewicht
 • - Aandacht- en concentratieproblemen
 • - Negatief zelfbeeld
 • - Verminderd zelfvertrouwen, onzeker
 • - Stuurloos
 • - Motivatie problemen
 • - Blokkeren door stressOnderstaande voorbeelden waarmee men aanklopte bij BrainActivity. Wellicht herkent u zich in volgende: 


- Ik zit tot over mijn oren in het werk, maar het wordt mij een beetje teveel. Werk en privé zijn steeds moeilijker te combineren. En ik heb problemen met slapen, want ik pieker veel. Daardoor ben ik minder scherp op mijn werk. En ben ik bang fouten te maken, waardoor ik mijn baan kan verliezen. Mijn gezondheid wordt steeds slechter als gevolg van de werkdruk. Ik wil leren onder druk te blijven presteren.


- Ik voel mij al een tijd moe en somber en heb moeite mij te concentreren. Hierdoor zit ik niet lekker in mijn vel en lukt het niet zo goed om te zijn wie ik ben. Ik zou zo graag meer willen, maar ik weet niet hoe ik het aan moet pakken. Ik mis zelfvertrouwen.


- Ik slik anti-depressiva, maar heb last van de bijwerkingen, zoals gewichtstoename, aandacht- en concentratieproblemen. En ik slaap slecht (of heel veel). Het zou mooi zijn als er een natuurlijke, ondersteunende behandeling van mijn klachten is.


- Ik wil graag sporten/afvallen, maar hou het niet vol. Hoewel ik met enthousiasme begin, heb ik na verloop van tijd toch moeite om de motivatie erin te houden. Op de sportschool voel ik mij bekeken en mis ik de persoonlijke begeleiding.


- Ik heb het boek "Uw brein als medicijn" van dr. David Servan-Schreiber gelezen en kon mij wel vinden in de hoofdstukken 'Prozac of Adidas', 'Hart en verstand' en 'Hartcoherentie beleven'. Nu zie ik dat zoiets ook in Harderwijk en omgeving mogelijk is.


- Ik wil wel sporten, maar ik vind het eng om dat in een groep te doen. Ik weet niet zo goed hoe ik moet beginnen. Ik mis de motivatie om in mijn eentje te gaan hardlopen. Als ik eenmaal de regelmaat te pakken heb, wil ik wel graag kijken of ik bij een vereniging kan, naar de sportschool of voor mezelf blijf sporten. Nu voel ik mij daar nog te onzeker over. Ik heb iemand nodig die mij opstart en een zetje in de rug geeft.


- De eigen bijdrage van de zorgverzekering gaat omhoog. Om te voorkomen dat ik (door stress, depressie of burn-out) ziek word en dus voor mijn gezondheid pijn in mijn portemonnee krijg, werk ik liever aan een betere levensstijl met alleen het risico op spierpijn.


- Mijn werknemers zijn mij dierbaar en ik wil ze graag fysiek en mentaal gezond houden. Zeker nu zij na hun 65e door moeten blijven werken, wil ik het risico op het betalen van hoge ziektekosten beperken.


- Ik sport al enige tijd, maar ik heb het gevoel geen vooruitgang meer te boeken. Ondanks dat ik veel train, lukt het me niet om de topprestatie te leveren waarvan ik denk dat ik die in mij heb.


- Ik heb lichamelijke klachten met een psychische oorzaak. Deze zogenaamde psychosomatische klachten had ik nog niet toen ik lekker in mijn vel zat. Ik geloof wel dat in een gezond lichaam ook een gezonde geest zit.